Wedstrijd Zaterdag 4 Feb 2023

ZVH in Zevenhuizen , 16.30

1ste set 22-25 voor Kalinko

De eerste set waren we allemaal een beetje gespannen. We hadden van MC2 gehoord dat ZVH een sterke tegenstander is. En dat ze goed konden aanvallen en hun service heel hard zou zijn. We begonnen de eerste set met serveren. Noushin had een paar mooie servicepunten. Maar op een of andere manier stond ZVH overal! Ze leken wel uitschuifbare armen te hebben. Toen wij weer de bal hadden, had ik een paar goede sprongservice waardoor we een goede voorsprong te pakken hadden. Maar ZVH kwam goed terug, de set ging gelijk op. Maar uiteindelijk wonnen wij deze set.

2de set 25-18 voor ZVH

We gingen de tweede set goed in omdat we de eerste set hadden gewonnen. De tegenstander begon met de service, we waren allemaal gefocust. Vanaf het begin van de tweede set ging het gelijk op, na een paar punten zat de scheids niet op te letten. Er werd een bal door de tegenstander ‘gepassed’; de bal kwam vervolgens via de net rand, tegen de antenne aan. ”Dubbele fout”, volgens de scheids. Service voor ZVH…….wij van slag want waren overtuigd dat de service voor ons was. Vervolgens begonnen wij steeds meer fouten te maken en ZVH stond overal waar wij de bal speelden. Vervolgens kreeg Valentina een blessure aan haar duim. Heel vervelend, omdat ze al een keer een blessure aan haar duim had gehad en daarvan best lang moest herstellen. We hopen dat deze keer haar blessure niet zo lang duurt.

3de set 25-18 voor ZVH

We gingen de derde set gefocust in want het stond gelijk 1-1 en de derde set is belangrijk We kwamen er al snel achter dat alleen de bal over het net spelen, niet genoeg was. We moesten gaan aanvallen, dan zouden we punten maken. Helaas maakten we veel fouten en kwamen we achter te staan waardoor iedereen een beetje aan het inzakken was. Maar we gingen door, daardoor kwamen we nog best wel goed terug. Helaas was dit niet genoeg om deze set te winnen. Jammer dat het niet lukte deze set te winnen, we kregen goede aanmoediging van de mensen langs de kant.

4de set 25-20 voor ZVH

De vierde set

We gingen de vierde set niet zo blij in. Onze coach Kees zei, dat als we gewoon door zouden gaan met een goede set-up geven, de aanval goed zou lopen en op die manier punten zouden kunnen pakken. We begonnen de wedstrijd goed en het ging heel gelijk op.  We waren goed aan het opletten want we wilden deze set pakken!

Het passen ging goed, waardoor we steeds meer konden gaan aanvallen. Het ging ook in deze set gelijk op, dat kan je ook aan de eindstand van deze set zien. We maakten aan het einde wel nog een paar onnodige fouten waardoor we deze set net niet binnen konden slepen. Stand 3-1,waardoor een vijfde set niet mogelijk was.